Säveltäminen inhimillisten kokemusten peilinä

Lue Tampere Biennalen uuden taiteellisen johtajan Minna Leinosen bloggaus, joka on muokattu hänen puheenvuorosta Suomen Säveltäjät ry:n osana vuoden 2022 Tampere Biennalea järjestetyssä seminaarissa ”Inhimillisyys ja epäinhimillisyys sävellystyössä”.

Continue reading

Yhteiskunnan rajamailla

Filippo Zambon: Nightwalkers

Filippo Zambonin Helsinkiin sijoittuva dokumenttivalokuvasarja Nightwalkers seuraa ryhmää asunnottomia ihmisiä heidän vaelluksillaan läpi kaupungin. Näyttely on auki ravintola Telakalla 24.4.2022 asti.

Continue reading

Onni onnettomuudessa – ajatuksia mielestä ja maailmasta

Nykymusiikkifestivaali Tampere Biennalen vuoden teemana on mielen maisemat. Säveltäjä Aki Yli-Salomäki yhdistelee sävellyksessään sekä instrumentaali- että elektronisia äänimaisemia puheeseen ja muuhun keholliseen äänistöön. Sävellys voi ottaa vahvasti kantaa myös yhteiskunnallisiin hyvinvoinnin teemoihin.

Continue reading

Saako tällaista edes säveltää?

Saksofonisti ja säveltäjä Olli-Pekka Tuomisalo kertoo blogissamme muusikkoutensa monista muodoista. Tuomisalo esiintyy ennakkotapahtumassamme 23.3. yhdessä pianisti Risto-Matti Marinin kanssa perustamallaan Metallifonia-duolla.

Continue reading

Luopumisesta ja menetyksestä

Säveltäjä Markku Klamin uusi teos, TampereRaw’n Tampere Biennalessa kantaesittämä Elegia syntyi Klamin ja hänen vaimonsa Katja Klamin yhteistyönä. Teos käsittelee lapsettomuutta, muistisairauksia, globaaleja konflikteja ja ilmastonmuutosta.

Continue reading

Pieninä palasina maailmalla

Petri Kuljuntausta

Petri Kuljuntausta on ideoija, säveltäjä, opettaja ja esiintyjä – vain muutamia ammatti-identiteettejään mainitakseen. Hänen ääniteoksensa Laikun oraakkeli on osana Tampere Biennale 2.0@UNM -ohjelmaa.

Continue reading