HISTORIA
"Haluamme puhua suomalaisen musiikin puolesta, antaa uusille ajatuksille elintilaa. Olemme uteliaita, kunnioitamme uskallusta. Tämä on Tampere Biennale."
Tampere Biennalen käsiohjelma 1988
AIKAKAUDET
Neljä Tampere Biennallen taustavoimissa mukana ollutta kertoo juhlista omasta näkökulmastaan. Tekstit on koottu vuonna 2016, jolloin Tampere Biennale täytti 30 vuotta.
Uuden musiikin nousuaallossa - Tampere Biennalen alkuvaiheet
1990-luku: vakiintumisen aika
2000-luvun alku: Biennale uudistuu
Musiikin rajapinnoilla - Biennale tänään
TEOKSET
Hakemisto festivaalilla esitetyistä teoksista.
TEOKSET A-Ö
Tampere Biennale on keskittynyt alusta alkaen esittelemään uutta suomalaista taidemusiikkia. Vuosien varrella festivaaliohjelmistossa on ollut runsaasti eri säveltäjien teoksia.
TILAUSTEOKSET
Tampere Biennalelle on aina ollut tärkeää tilata uusia sävellyksiä. Vuosina 1988−2022 festivaalin tilaustyönä on syntynyt 31 sävellys- ja äänitaideteosta.
Silvia ja minä, 2018
Concerto planos, 2016
Uusinta, 2014
Jori Hulkkonen, 2010
UMO, 2004
Esiintyjät
Yli kolmenkymmenen vuoden aikana Tampere Biennalessa on esiintynyt laaja kirjo artisteja ja kamarimusiikkikokoonpanoja, niin Suomesta kuin ulkomailtakin. Myös orkesterimusiikki on alusta asti kuulunut kiinteästi festivaalin tarjontaan, ja vuodesta 2004 alkaen Tampere Filharmonialle on vakiintunut oma konserttipaikkansa ohjelmakartassa. Moderni taidemusiikki on Tampere Biennalen sydän, mutta iltaklubit ovat laventaneet festivaalin esiintyjäkaartia myös mm. elektronisen musiikin ja jazzin taitajiin.