Hämeensillan yksi neljästä kivipatsaasta. Taustalla näkyy Metsä Board Takon tehdas sekä Ratina-kauppakeskus.

Kaupunkitaide

Mioko Yokoyama, Minna Leinonen, Jussi Suonikko, Juulia Haverinen, Esther Calderón Morales

Uusi teos Frenckellin kelloille

Huomisen kirje

säv. Mioko Yokoyama (*1989)

Frenckellin kellosysteemille nimenomaisesti sävelletty Tampere Biennalen tilausteos soi Frenckellin kellotornissa 15 minuutin välein läpi festivaalin.

Hämeensillan yksi neljästä kivipatsaasta. Taustalla näkyy Metsä Board Takon tehdas sekä Ratina-kauppakeskus.

Hämeensillan laulavat veistokset

Minna Leinonen (*1977), sävellys,  konsepti
Jussi Suonikko (*1980), äänisuunnittelu

Laulajat: Kielo Kärkkäinen (Suomen neito), Tuukka Haapaniemi (Eränkävijä), Hannu ”Hannibal” Stark (Veronkantaja), Juha Junttu (Kauppias)

Hämeensillan pirkkalaisveistokset ovat lähes sata vuotta kestäneet ääneti talven viimat ja kesän helteet, mutta Tampere Biennalessa Wäinö Aaltosen patsaat saavat kauan kaihoamansa äänen. Patsaiden esittämät tekstit pohjautuvat Leena Ojalatvan, Tuula Pelttarin, Heikki Partalan ja Marjatta Virtasen kirjoituksiin, jotka ovat peräisin Koskessa virtaa mustetta -antologiasta.

Veronkantajan (Juha Junttu) laulaman aikalaislaulun ”Tammerkoski” on säveltänyt Lauri Lieppo ja sanoittanut Martti Jäppilä. Lue laulusta lisää Ylen artikkelista.

Jussi Suonikon taiteellista työtä on tukenut Pirkanmaan Kulttuurirahasto.

Valitettavasti yhtä lukuun ottamatta kaikki veistokset  ovat väliaikaisesti menettäneet äänensä ilkivallan vuoksi. Asia korjataan torstaiaamuna 11.4.

Naiad – interaktiivinen ääni-installaatio

Juulia Haverinen (*1993)
Esther Calderón Morales (*1996)

Naiad on interaktiivinen ääni-installaatio Finlaysonin alueella, Tammerkosken lähettyvillä. Teos tuo esille Tammerkosken ja Tampereen kaupungin ainutlaatuisen suhteen ja niiden yhteisen historian. Kuinka paljon kontrollia ihmisillä loppujen lopuksi on luonnonvoimien edessä? Entä mitä Tampereen alueen vesistöt ja niiden haltijat haluaisivat sanoa meille, jos niillä olisi ääni?

Aukioloajat:
To 11.4. – la 13.4. klo 11–18
Su 14.4. klo 12–16

Yhteistyössä: Taideyliopiston Sibelius-Akatemia