Viisi henkinen defunensemble esiintymässä lavalla.
Viisi henkinen defunensemble esiintymässä lavalla. Kuvan keskiössä kitaristi.

defunensemble

Rakkaudesta ja elämästä

Emil Holmström – piano, Markus Hohti – sello, Hanna Kinnunen – huilu, Mikko Raasakka – klarinetti, Timo Kurkikangas – elektroniikka, live-ääni, multimedia

Tämä tunteiden pyörteisiin ja tajunnan ytimiin vievä kokonaisuus täytyy kokea paikan päällä! Ennakkoluuloton, kokeellinen defunensemble menee suoraan haasteita kohti ja esittää Francesco Filidein mukaansatempaavan teoksen vessapaperille muuttaen pysyvästi kuvan siitä, mitä kaikkea musiikki voi olla.

Matti Heinisen kantaesitettävä teos houkuttelee hämärän tanssimaan, ja Anna Meredithin sävellys sulkee kuulijan hellään syleilyyn. Kristine Tjøgersenin teos yllättää keimailullaan, kun Asta Hyvärisen sävellys heijastelee hajoavaa maailmaa ja erilaisia kitkoja, joita on ihmisten keskinäisessä kanssakäymisessä sekä ihmisen ja luonnon suhteessa.

Laajemmasta kokonaisuudesta irrotettu Walter Sallisen hypnoottinen omakuva vie lyhyessä ajassa transsinomaisiin äänen toisintoihin. Perttu Haapasen teoksessa on käytetty poliitikkojen puheiden jäänteitä ja lasten ääniä, joiden rinnastaminen heijastaa ristiriitaa joidenkin vallassa olevien poliitikkojen aatteiden ja tämän hetken lasten tulevaisuuden välillä.

Viisi henkinen defunensemble esiintymässä lavalla. Taustalla vihreää valoa ja visuaalisia tehosteita.
defunensemble

KUVAT: Alexander Banck-Petersen, Ville Mattila

Sävellykset

Francesco Filidei (IT) (*1973): Love story (ekS) (2020)
Matti Heininen (*1984): Hämärän tanssi (kantaesitys) (2024)
Anna Meredith (*1978): Honeyed Words (2016)
Kristine Tjøgersen (NO) (*1982): we should get to know each other (ekS) (2016)
Asta Hyvärinen (*1963): Wired (2020)
Walter Sallinen (*1991): Schizophonic Self-Portrait (2022)
Perttu Haapanen (*1972): ja (2019)

Linkit

Linkit / Säveltäjät