


Soiva tila & Yassine Khaled
- Näyttely
- 2./6.4.-24.4.2022
- Kulttuuritalo Laikku
- Vapaa pääsy

Soiva tila – kun astuin äänen sisään
- 6.–24.4.2022
- Kulttuuritalo Laikku, Galleria
- Vapaa pääsy
Soiva tila tutkii moniaistista taiteen kokemista sekä äänen vaikutusta tilakokemukseen. Keramiikan ääniä yli kymmenen vuotta tutkinut Mari Paikkari on valmistanut keraamisista elementeistä koostuvan installaation, joka on kuin huoneen kokoinen soitin. Näyttely herää eloon minikonserteissa, joissa kuullaan säveltäjä-arkkitehti Anna Hakulan juuri tätä installaatiota soittimena hyödyntävä konserttiteos.
Tuotanto: Kulttuuritalo Laikku

Soiva tila -minikonsertit
- 9.4.2022 klo 14, 15 ja 16
- Kulttuuritalo Laikku, Galleria
- Vapaa pääsy, vaatii ennakkoilmoittautumisen
Moniaistinen Soiva tila -installaatio herää eloon 9.4. järjestettävissä minikonserteissa. Tampering Ensemblen soittajat soittavat omien soittimiensa lisäksi keramiikkaa eri tavoin: jousella, puhaltamalla, viuhkalla, raaputtamalla ja lyömällä. Tämän kokonaisuuden sävellyksestä on vastannut Anna Hakula.
Konsertin tunnelma lähenee rituaalia. Kokijan kehollisuus ja teoksen suhde tilaan ovat keskiössä. Jokainen kuulija saa itse valita paikkansa ja hänelle sallitaan oma tila: istuimia ei ole sijoiteltu vierekkäin, vaan väliin jätetään tilaa. Tilaa kokea ja hengittää. Tilaa, jota ympäröi ääni.
Esiintyjinä toimivat Tampering Ensemblen soittajat Maija Anttila (klarinetti ja bassoklarinetti), Iida Hirvola (sello ja laulu), Helena Holm (nokkahuilut) ja Leena Nousiainen (lyömäsoittimet), sekä Tanssiteatteri MD:n tanssija Suvi Eloranta (tanssi ja laulu). Kantaesitys.
Tuotanto: Kulttuuritalo Laikku

KUVA: Yassine Khaled
Yassine Khaled: My Long Pink Spring
- 2.–24.4.2022
- Kulttuuritalo Laikku, Studio
- Vapaa pääsy
Yassine Khaledin näyttely My Long Pink Spring on kunnianhimoinen yhdistelmä erilaisia tekniikoita: veistoksia, installaatioita, videoita ja maalauksia. Teokset kommentoivat nykyajan viestintäkulttuuria, digitalisaatiota, vieraantumista, sosiokulttuurista kamppailua, kulttuurista integraatiota ja monimuotoisista identiteettejä. Näyttelyn tavoitteena on antaa yleisölle mahdollisuus paikantaa itsensä uudelleen monipuolisen itsereflektion kautta.
Yassine Khaled on marokkolainen kuvataiteilija, joka on opiskellut taiteita sekä Marokossa että Suomessa. Nykyisin hän asuu ja työskentelee Helsingissä. Hän kuvaa taiteessaan digitaalisen viestinnän, liikkumisen vapauden ja globalisoituneen maailman valtasuhteiden ilmiöitä. Khaledin töitä on ollut esillä monissa kansainvälisissä museoissa ja gallerioissa, kotimaansa ja Pohjoismaiden ohella mm. Portugalissa, Saksassa, Itävallassa, Sveitsissä, Ranskassa ja Isossa-Britanniassa.
Tuotanto: Kulttuuritalo Laikku