lauri-porra

Lauri Porra: Cabins & Hideouts

// KONSERTTI

  • La 4.4.2020 | Klo 16
  • G Livelab
  • 15 € / 10 €

Hannu Vasara – viulu, Aleksi Kotila – viulu, Hanna Hohti – alttoviulu, Markus Hohti – sello, Lauri Porra –kitarasoittimet, elektroniikka, Siiri Hänninen – asukas, Helmi Hänninen – asukas

Konsertti on peruttu koronaviruspandemian vuoksi.
Lue Tampere Biennalen uutinen festivaalin peruuntumisesta.

Säveltäjä-basisti Lauri Porran uusi Cabins & Hideouts -projekti tarjoaa kokonaisvaltaisen luontokokemuksen urbaanissa klubiympäristössä. ”Meditatiivisessa oleskelukonsertissa” koetaan äänimaailman kautta yhden vuorokauden sisään mahtuvat hetket metsän keskellä, järven rannassa, suomalaisten retriitissä – eli kesämökillä. Tampere Biennalessa debytoivassa konsertin ja äänikylvyn yhdistelmässä kuullaan niin luonnon, kieli- ja jousisoitinten kuin kahden mökkiläisenkin ääniä.

Cabins & Hideoutsin idea on ollut Porran mielessä jo useita vuosia. Hän halusi kokeilla, saisiko siellä koetun tunnelman vangittua toisaalta itselleen talteen, toisaalta jaettavaksi yhdessä muiden kanssa. Yhdessäolon tunne onkin konsertissa avainasemassa: tavoitteena on haastaa konserttiasetelmaa, jossa esiintyjät esiintyvät yleisölle. mm. peipon tai kuikan laulua vasten sovitettua jousikvartettia tai asukkaiden kortinpeluuta voi kuunnella perinteisesti, mutta konserttimiljöö tarjoaa myös mahdollisuuden rauhoittua tyynyjen ja räsymattojen päälle, kuin takkatulen ääreen, ja antaa äänimaisemien viedä mukanaan kunkin omiin maailmoihin.

Myös esityksen kokoonpano on lähellä Porran alkuperäistä kesämökkikokemusta. Markus Hohtiin hän tutustui jo pienenä lapsena, olihan heidän mökkinsä vastakkaisilla rannoilla. Asukkaat Siiri ja Helmi Hänninen taas ovat hänen siskonsa lapsia ja sitä kautta yhä mukana jokakesäisessä mökkielämässä. Tulisipa ensi kesä jo pian ja pääsisi maalle.

Konsertti päättyy noin klo 17.15.

KUVA: Jarmo Katila

// LISÄÄ OHJELMAA