ahmauksen-korpi-biennale

Luontokeskustelu ja nuorten sävellyksiä

// ILMAISTAPAHTUMA

Luontokeskustelu: Anni Kytömäki, Jennah Vainio, Anneli Jussila 
Pirkanmaan musiikkiopiston oppilaat

// ENNAKKOTAPAHTUMASTA TAMPERE BIENNALE 2.0 -KOKONAISUUTEEN SIIRTYNYT OHJELMA

Inspiraation portaat: luonto, taide ja toiminta
25.8.2020 klo 16.30–17.15 ǀ Kulttuuritalo Laikku, kahvila

Voiko taide suojella luontoa? Miten taiteilija inspiroi havaitsijaa toimintaan? Paneelikeskusteluun osallistuvat kirjailija Anni Kytömäki, Tampere Biennalen taiteellinen johtaja Jennah Vainio ja Luonnonperintösäätiön toiminnanjohtaja Anneli Jussila.

Pirkanmaan musiikkiopiston oppilaiden sävellyksiä

25.8.2020 klo 17.30–18.00 ǀ Kulttuuritalo Laikku, musiikkisali

Tilaisuuden juontaa säveltäjä Minna Leinonen, jonka sävellysoppilaiden teoksia konsertissa kuullaan. Konsertin ohjelma ja säveltäjäesittelyt alla.

KUVA: Nea Ilmevalta

// Säveltäjäesittelyt

Matias Nieminen on vuoden 2018 alusta musiikin harrastamisen aloittanut 21-vuotias säveltämisen ja tuotannon ystävä sekä tuore tietotekniikan opiskelija. Hänen vaikutteinaan on niin nyky-pop kuin Hans Zimmerkin, pienellä ripauksella Chopinia.

Sonja Rouhento on 14-vuotias säveltäjä, tanssija ja koreografi. Hän aloitti taipaleensa musiikin parissa hyvin varhain pianon ääressä improvisoiden, soittaen ja laulaen. Varsinaisen pianonsoiton opiskelun Sonja aloitti Pirkanmaan musiikkiopistossa 6-vuotiaana, nyt hän säveltää toista vuotta ja tanssii SM-tasolla. Sävellyksiinsä Sonja ammentaa inspiraatiota luonnosta ja arkielämän tilanteista.

Samuel Ahonen (s.2009) aloitti klarinetinsoiton 5-vuotiaana Tampereen konservatoriossa Pirre Länsipuron oppilaana. Nykyään hän opiskelee Pirkanmaan musiikkiopistossa Okko Kivikatajan johdolla klarinetinsoittoa, Minna Leinosen oppilaana sävellystä ja Kristiina Kask-Valven oppilaana pianonsoittoa. Samuel on menestynyt useissa kilpailuissa klarinetistina ja pianistina.

Milena Albanese (s.2000) on suomalais-italialainen säveltäjä ja muusikko. Hän on ammentanut inspiraatiota elokuvamusiikista jo varhaisesta iästä lähtien, ja tämä kuuluu hänen teoksissaan. Hän aloitti sävellysopitonsa Minna Leinosen oppilaana vuonna 2020, ja on sitä ennen säveltänyt itsenäisesti mm. Suomen teatteriopistolle sekä Tampereen yhteiskoulun lukion ja Tampereen Teatterin yhteistyönä tuotettuun musikaaliin.

Tuua Pietilä on tamperelainen parikymppinen pianisti-laulaja-säveltäjä, joka viettää musiikintäyteistä välivuotta Kauniaisissa. Innostus säveltämiseen heräsi jo alakouluikäisenä, ja parhaillaan hän on mukana Taideyliopiston sävellyshankkeessa Yhdenvertaisesti säveltäen.

// SÄVELLYKSET

Samuel Ahonen: The War and Infant in Arms (kantaesitys)
Samuel Ahonen – piano

Sonja Rouhento: Meren äärellä (kantaesitys)
Vilja Joki – viulu, Sonja Rouhento – piano

Sonja Rouhento: Balladi
Sonja Rouhento – piano

Milena Albanese: Marble Suite (kantaesitys)
Milena Albanese – kapellimestari,
Nea Järvinen – huilu, Samuel Ahonen – klarinetti, Elias Nieminen ja Silva Hilosuo – lyömäsoittimet, Petro Leinonen – piano, Heidi-Marja Virtanen – viulu, Minttu Mäkelä – sello

Matias Nieminen: Daylight (kantaesitys)
Matias Nieminen – piano

Sonja Rouhento: Morning Rush (kantaesitys)
Nea Järvinen – huilu, Pihla Pallas – huilu

Samuel Ahonen: Kontrasteja (kantaesitys)
Samuel Ahonen – klarinetti, Sauli Aaltonen – piano
Pirkanmaan Sinfoniajouset – kapellimestari Tiina Kaukinen

Tuua Pietilä: Storm
Ida Nurminen – viulu, Matilda Hyvönen – alttoviulu
Pirkanmaan Sinfoniajouset – kapellimestari Tiina Kaukinen