alma

Alma!

// LIIKEOOPPERA

Sävellys Minna Leinonen | Libretto Hanna Weselius ALMA!-romaanin pohjalta |
CHANGEnsemble | kapellimestari Jutta Seppinen |
Tanssiteatteri MD, Petri Kekoni Company | Ohjaus & koreografia Petri Kekoni |
Äänisuunnittelu Jussi Suonikko | Pukusuunnittelu Ella Kauppinen | Valosuunnittelu Jonne Nieminen, Sari Mayer

Alma!-liikeooppera siirtyy vuoden 2021 helmikuulle, ensi-ilta on 17.2. live-striiminä. Editoitu striimitallenne on ostettavissa 23.2.–6.4.2021 (katseluoikeus seitsemän päivää). Striimilippujen osto- ja käyttöohjeistus alla.

Alma! on säveltäjä Minna Leinosen, koreografi-ohjaaja Petri Kekonin ja libretisti Hanna Weseliuksen liikeooppera laulajille, tanssijoille ja soitinyhtyeelle. Monitaideteos on Jutta Seppisen johtaman CHANGEnsemblen ensimmäinen tilausteos.

Älykäs ja räväkkä Alma! on monikerroksinen menneessä ja nykyisyydessä kiemurteleva kertomus vallankäytöstä, säveltäjä Alma Mahlerista, nykyhetkessä elävästä Lakimiehestä ja kuvataiteilija Ainosta.

”Miksi en voi ottaa maailmaa käsiini kuin hiekkaa tai kuin meren hiomaa kiveä. Voi miksi, miksi en voi silittää keveästi pehmeällä kämmenellä tätä ihoa, tätä valoa, tätä huonetta ja maailmaa?”

Ajankohtainen Alma! esittää ihmisen kokonaisena maailmassa, jossa jokainen on olemassa kaikkine ristiriitaisuuksineen. Samalla teos repii auki hierarkisia rakennelmia ja mylvii niille.

”Säveltäisit, jumalauta itse, etkä järjestelisi Gustavin scherzoja ja allegroja!”

Liikkuessaan faktan ja fiktion, myöhäisromantiikan ja nykymusiikin, kirjallisuuden, tanssitaiteen ja näyttämöilmaisun kentillä paikoin kiivasrytminen ja hengästyttävä Alma! lumoaa ja antaa tilaa myös unelmille, rakkauden eri tasoille ja kauneudelle. Kaiken pohjalla virtaa universaali tarve olla yhteydessä toiseen ihmiseen.

”Me kuulumme yhteen hetkiä, joita ei mitata elämänkaarissa, vuosissa, ei edes viikoissa, ei päivissä, ei tunneissa. Me kuulumme yhteen hetkiä, joita mitataan sekunneissa.

NÄIN OSTAT STRIIMILIPUN:

Kantaesityksen livestriimi alkaa 17.2. klo 19 ja se on katsottavissa 24 tunnin ajan. Striimitallenne on myynnissä 23.2.–6.4. ja katsottavissa seitsemän vuorokauden ajan koodin aktivoinnista.

Koodi:
Koodi löytyy Lippu.fi:n lähettämästä tilausvahvistuksesta (ei itse lipusta). Kyseisen sähköpostin otsikko on: ”TILAUSVAHVISTUS Lippu.fi-verkkokaupasta, tilausnumero: 12345678”

Näin aktivoit koodin:
1) Mene osoitteeseen live.keikalla.fi/koodi
2) Rekisteröidy Keikalla.fi-palveluun
3) Sivusto pyytää koodia kun kirjaudut
Omalla Keikalla.fi-tililläsi näet kaikki ostamasi tapahtumat.

Internet-yhteys:
Striimiä seurataksesi tarvitset internetiin yhdistetyn tietokoneen tai mobiililaitteen. Minimisuositus internetin latausnopeuteen on 10Mb/s. Parhaimman elämyksen saat kun seuraat esitystä isolla näytöllä ja laadukkailla kuulokkeilla tai kaiuttimilla.

Lisätiedot: www.keikalla.fi/ukk

KUVA: Ville Hautakangas

// TIEDOT

KANTAESITYS: Teoksen ensi-ilta on osa Tampere Biennale 2.1:n ohjelmistoa. 

MUUT ESITYKSET: Striimattu esitys on katsottavissa 23.2.–6.4.2021

YHTEISTYÖSSÄ: Tanssiteatteri MD, Petri Kekoni Company, CHANGEnsemble

CHANGEnsemble:
Tuuli Lindeberg – sopraano, Olga Heikkilä – sopraano, kertoja, Hanna Kinnunen – huilu, Mikko Perkola – viola da gamba, Ville Syrjäläinen – lyömäsoittimet, Fanny Söderström – piano

Tanssiteatteri MD:

Suvi Eloranta – tanssi ja laulu, Anniina Kumpuniemi, Mari Rosendahl, Samuli Roininen – tanssi

Petri Kekoni Company:
Esete Sutinen – tanssi

// Linkit