alma

Alma!

// LIIKEOOPPERA

  • Ke 17.2.2021 klo 19.00
  • Hällä-näyttämö
  • 25 € / 17 € / 10 €

Sävellys/composition Minna Leinonen | Libretto Hanna Weselius ALMA!-romaanin pohjalta / based on the novel ALMA! |
CHANGEnsemble | kapellimestari/conductor Jutta Seppinen |
Tanssiteatteri MD, Petri Kekoni Company | Ohjaus & koreografia/director & choreography Petri Kekoni |
Äänisuunnittelu/sound design Jussi Suonikko | Pukusuunnittelu/costume design Ella Kauppinen    

Alma! -liikeoopperan esitykset siirtyvät vuoden 2021 helmikuulle, ensi-ilta on 17.2. ja muut esitykset Tampereella 19.2.2021 ja 21.2.2021. Lisäksi Alma! nähdään Helsingin Musiikkitalossa 23.2.2021. 

Alma! on säveltäjä Minna Leinosen, koreografi-ohjaaja Petri Kekonin ja libretisti Hanna Weseliuksen liikeooppera laulajille, tanssijoille ja soitinyhtyeelle. Monitaideteos on Jutta Seppisen johtaman CHANGEnsemblen ensimmäinen tilausteos.

Älykäs ja räväkkä Alma! on monikerroksinen menneessä ja nykyisyydessä kiemurteleva kertomus vallankäytöstä, säveltäjä Alma Mahlerista, nykyhetkessä elävästä Lakimiehestä ja kuvataiteilija Ainosta.

”Miksi en voi ottaa maailmaa käsiini kuin hiekkaa tai kuin meren hiomaa kiveä. Voi miksi, miksi en voi silittää keveästi pehmeällä kämmenellä tätä ihoa, tätä valoa, tätä huonetta ja maailmaa?”

Ajankohtainen Alma! esittää ihmisen kokonaisena maailmassa, jossa jokainen on olemassa kaikkine ristiriitaisuuksineen. Samalla teos repii auki hierarkisia rakennelmia ja mylvii niille.

”Säveltäisit, jumalauta itse, etkä järjestelisi Gustavin scherzoja ja allegroja!”

Liikkuessaan faktan ja fiktion, myöhäisromantiikan ja nykymusiikin, kirjallisuuden, tanssitaiteen ja näyttämöilmaisun kentillä paikoin kiivasrytminen ja hengästyttävä Alma! lumoaa ja antaa tilaa myös unelmille, rakkauden eri tasoille ja kauneudelle. Kaiken pohjalla virtaa universaali tarve olla yhteydessä toiseen ihmiseen.

”Me kuulumme yhteen hetkiä, joita ei mitata elämänkaarissa, vuosissa, ei edes viikoissa, ei päivissä, ei tunneissa. Me kuulumme yhteen hetkiä, joita mitataan sekunneissa.”

KUVA: Ville Hautakangas

// TIEDOT

KANTAESITYS: Teoksen ensi-ilta on osa Tampere Biennale 2.1:n ohjelmistoa. 

MUUT ESITYKSET: 19.2. ja 21.2.2021, Tampere
23.2.2021, Helsinki

YHTEISTYÖSSÄ: Tanssiteatteri MD, Petri Kekoni Company, CHANGEnsemble

CHANGEnsemble:
Tuuli Lindeberg – sopraano, Olga Heikkilä – sopraano, Hanna Kinnunen – huilu, Mikko Perkola – viola da gamba, Walter Witick – lyömäsoittimet, Fanny Söderström – piano

Tanssiteatteri MD:

Suvi Eloranta – tanssi ja laulu, Anniina Kumpuniemi, Mari Rosendahl, Samuli Roininen – tanssi

Petri Kekoni Company:
Esete Sutinen – tanssi

// Linkit